Delonghi la specialista maestro espresso machine ec9665m

Delonghi la specialista maestro espresso machine ec9665m

1,299.00

De De’Longhi La Specialista Maestro EC9665.M valt in de categorie halfautomatische espressomachines en is van het merk: DeLonghi. Wanneer je hieronder doorklikt kom je bij de partner van de Koffie Vergelijker waar je altijd de beste prijs vindt. Ben je dus op zoek naar halfautomatische espressomachines die Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd zijn, klik dan hieronder door voor de beste prijs!

  • Beschrijving

De’Longhi La Specialista Maestro EC9665.M kopen?

Delonghi la specialista maestro espresso machine ec9665m
De De’Longhi La Specialista Maestro EC9665.M beschikt over 6 voorgeprogrammeerde koffierecepten. Zo zet je binnen enkele minuten een cappuccino, latte, flat white, koffie, lungo of heet water voor een kop thee. Deze pistonmachine heeft een aantal handige snufjes voor een optimale koffiesmaak. Zo zorgt de sensor in de ingebouwde bonenmaler voor een consistente maling. Zo zijn alle koffiekorrels op dezelfde grootte gemalen en is de smaak van de koffie ook consistent. De machine drukt de koffie vervolgens op de juiste wijze aan met de automatische tamper. Zet je een melkspecialiteit? Dan kies je uit 2 melkopschuimmethodes: volledig automatisch met de melkkan of op traditionele wijze met de stoompijp en een melkkannetje. Het is maar net wat jou goed uitkomt op dat moment. LET OP: het kost tijd en geduld om te leren hoe je smaakvolle koffie zet met een pistonmachine, dit gaat veel minder gemakkelijk dan bij een volautomatische espressomachine. Zoals je ziet is de De’Longhi La Specialista Maestro EC9665.M de perfecte koffiemachine om jouw ochtenden optimaal te beginnen en je eigen barista te worden. Klik hieronder dus snel door naar onze Koffiemachine partner en geniet iedere dag weer jouw verse kopje koffie!

Bekijk hier de De’Longhi La Specialista Maestro EC9665.M >>

Koffieapparaten Espresso Halfautomatisch – De’Longhi La Specialista Maestro EC9665.M specificatie

  • Op voorraad: 2
  • Nu voor: 1299.00
  • Merk: DeLonghi
  • Productcategorie: Koffieapparaten Espresso Halfautomatisch
  • bezorgkosten: 0.00
  • Bezorgtijd: Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
  • SKU: 891016

Met een De’Longhi La Specialista Maestro EC9665.M pistonmachine beleef je thuis de ultieme barista-ervaring. Welke maalgraad je ook kiest, dankzij de Sensor Grinding-technologie worden jouw koffiebonen altijd consistent gemalen. Deze pompdruk espressomachine bedien je heel eenvoudig met de metalen knoppen. Het aandrukken van de versgemalen koffie doe je automatisch met de ingebouwde tamper. Deze pistonmachine beschikt over 6 voorgeprogrammeerde koffierecepten, maar uiteraard kan jij ook zelf het een en ander instellen. Vervolgens sla je jouw favoriete experimenten op onder de My Menu-knop. Verder zijn er twee opties voor het opschuimen van melk: volledig automatisch met de melkkan of manueel met het stoompijpje.

Past de De’Longhi Specialista bij jou?

Een pompdruk espressomachine van De’Longhi is vooral geschikt voor iedereen die het leuk vindt om te experimenteren. Ben jij leergierig en wil je een deel van het koffiezetten zelf in de hand hebben? Maak dan kennis met het baristavak via de De’Longhi Specialista. Ga aan de slag met de 8 maalinstellingen, het Thermoblock temperatuursysteem en Bean Adapt-technologie. Geniet jij het meest van koffiespecialiteiten met melk, zoals een cappuccino, latte of flat white? Dankzij het LatteCrema-systeem creëer je vol, romig en consistent melkschuim. Ook kan je eindeloos oefenen met latte art om gasten te verrassen met jouw mooie creaties.

Delonghi la specialista maestro espresso machine ec9665m

Van plan om de De’Longhi La Specialista te kopen? Dan ben je op zoek naar een goede espresso machine van DeLonghi. Ook kan het handig zijn om deze Delonghi La Specialista review te lezen. Hierin vertel ik je precies wat dit apparaat kan én vergelijken we de verschillende versies. Daarnaast deel ik de testresultaten met je!

De DeLonghi La Specialista is een zeer gebruiksvriendelijk apparaat. Je moet veel handmatig doen, omdat het een pistonmachine is. Maar er zijn bepaalde onderdelen voor zover mogelijk geautomatiseerd, wat zorgt voor een topklasse gebruikservaring.

En dat maakt deze espressomachine een perfect apparaat om mee te beginnen. Zonder dat je daar te veel koffie wetenschap voor nodig hebt!

Bekijk hieronder de review van de DeLonghi La Specialista en lees alles over de test. Een van de beste Delonghi koffiemachines als we kijken naar de espresso-afdeling.

Alvast veel plezier met lezen en met heerlijke koffie drinken uit deze De’Longhi!

DeLonghi La Specialista Prestigio review: gebruiksvriendelijke, halfautomatische machine

Delonghi La Specialista Prestigio Review 2022

De DeLonghi La Specialista review is beoordeeld met een 9,1 uit 10 met 24 reviews. Door de automatische tamper en optioneel automatische stoompijp bij de La Specialista Maestro doet deze espresso machine veel automatisch.

Met de DeLonghi La Specialista Prestigio of Maestro haal je een enorm uitgebreide en automatische espresso machine in huis. Bekijk hieronder de prijs van de De’Longhi Specialista Prestigio bij de verschillende webwinkels:

2-in-1: hoe is dit apparaat tot stand gekomen?

Wat je moet weten over Delonghi La Specialista, is dat het in feite een bekende De’Longhi Dedica Deluxe koffiemachine met een Delonghi KG520-molen en nog wat handige functies.

Doordat er een ingebouwde koffiemolen in het apparaat zit, bespaar je zo’n 300 euro!

Dit gecombineerd in een fraaie, op een Sage pistonmachine lijkende body. Hieronder op de foto zie je de combinatie, maar dan wat eenvoudiger uitgelegd:

Delonghi la specialista maestro espresso machine ec9665m

De La Specialista EC 9335.M hierboven is de eerste versie. Nu in 2021 zijn er twee nieuwere versies beschikbaar. Dat is de Maestro en Prestigio.

Hieronder bekijken we vooral de review van de De’Longhi La Specialista Prestigio. Deze heb ik uitvoerig getest en ik ga je er alles over vertellen!

Design en bediening

Qua design is dit een zeer mooi apparaat. De De’Longhi La Specialista scoort hoog op design. Alles is strak afgewerkt en er is niets gemist door de fabrikant.

Delonghi la specialista maestro espresso machine ec9665m

Voorop de lekbak staat het model ‘La Specialista’ in het metaal geponst. Een mooie feature voor het design.

Een groot deel van deze pistonmachine is roestvrijstaal. Het bedieningspaneel is gemaakt van een glas-achtig (hard)plastic. Het bonenreservoir is van hard-plastic, net als de binnenkant van de lekbak. Daarnaast is de omranding van het bedieningspaneel chrome.

In vergelijking met bijvoorbeeld de Sage Barista Express is dit model een stuk luxueuzer qua uitstraling. Vooral de afwerking met strakke lijnen oogt netter. En de grote drukmeter op het apparaat komt retro over!

Wanneer we kijken naar de bediening zoomen we natuurlijk in op het bedieningspaneel:

Delonghi la specialista maestro espresso machine ec9665m

Allereerst vinden we links bovenaan de aan- en uit knop. Daaronder vind je de knop voor de hoeveelheid gemalen koffie. Ook kun je hier bij instellen of je voorgemalen koffie wilt gebruiken zoals voor decafeïne koffie.

Daarnaast vinden we een klein kopje met ‘x2’. Hiermee kun je logischerwijs twee kopjes van iedere koffiesoort zetten. Let erop dat je hiervoor wel de dubbele portafilter gebruikt.

Vervolgens zien we een knop om de temperatuur mee in te stellen. Hierbij kun je kiezen tussen drie verschillende temperatuurniveau’s.

In het midden, onder de drukmeter, zit de ‘OK’-knop. Hiermee bevestig je jouw koffie keuze en start je het zetproces van de koffie.

Ook is er een optie voor thee. Hiervoor gebruik je het knopje onder het thee-icoon.

Door gebruik te maken van de “MY” koffieknop kun je de hoeveelheden naar jouw persoonlijke voorkeur programmeren. La Specialista onthoud vervolgens deze instelling voor iedere volgende bereiding. Druk drie keer op de ”MY ” knop om de instelling te resetten.

Ten slotte is er de draaiknop om jouw koffiesoort te selecteren. Kies uit americano, espresso of een normale koffie.

Het waterreservoir zit aan de achterkant van de machine. Deze haal je er gemakkelijk uit zoals je hieronder op de foto kunt zien:

Delonghi la specialista maestro espresso machine ec9665m

Het bonenreservoir zit bovenop de machine en wordt afgesloten met een luchtdicht deksel. Zo blijven de koffiebonen lekker vers!

Koffiemolen en automatische tamper

Het linkerdeel van de eerste DeLonghi La Specialista is de bonenmaler.

Deze espresso machine heeft veel instellingen voor het maalniveau. Kies uit 1 tot 8, waarbij 1 héél fijn is en 8 érg grof.

De molen is in de body geïntegreerd. Maar dit betekent niet dat dat proces is geautomatiseerd. Je moet de portafilter onder de molen plaatsen, deze vullen met gemalen koffie en vervolgens de houder naar rechts verplaatsen.

De nieuwe functie is een geïntegreerde automatische tamper met drukbegrenzer. Met de DeLonghi La Specialista hoef je de koffie dus niet handmatig in het filter te stampen.

Delonghi la specialista maestro espresso machine ec9665m

Gebruik de arm aan de linkerkant van de machine terwijl de filterhouder onder de molen staat. Deze arm duwt de cilinder naar beneden, die de koffie aanstampt.

Het maakt niet uit hoeveel kracht je gebruikt, de geïntegreerde tamper beperkt de stampkracht tot ca. 19-20 kg.

Dit wordt beschouwd als een ideale waarde voor het zetten van espresso. Omdat de houder is bevestigd, krijg je ook een ideale hoek van 90 graden.

Voor een perfecte bereiding is een tip om twee keer aan te stampen. Haal vervolgens de portafilter uit de houder tijdens de tweede keer aanstampen. Haal hem er dus uit op het moment dat de tamper-hendel naar beneden is.

Delonghi la specialista maestro espresso machine ec9665m

Het resultaat hiervan is een prachtig aangestampt gemalen koffie in de portafilter. Deze schuif je vervolgens onder de houder aan de rechterkant om de koffie te zetten.

DeLonghi La Specialista Prestigio Test

DeLonghi La Specialista Prestigio Review 2022!

Dit is de nieuwe 2022 versie van de eerste La Specialista. En niet eens heel erg veel duurder, zo’n 100 euro. Hiervoor heb je een nieuwe lijn koffiemachine én geniet je van wat extra functies, plus een upgrade van het design.

Hieronder vind je alles over deze espressomachine. We kijken naar de verschillen met de EC9335.M. Daarnaast vergelijken we ‘m later met de luxere versie; de Maestro.

Wat verschilt er met de eerste versie?

Bij de nieuwe La Specialista Prestigio kun je gebruik maken van ESE-servings. Dit zijn een soort koffiepads met voorgemalen koffie. Dit is handig als je snel wilt zijn!

De Stand-By functie ontbrak bij de eerste versie. Deze is nu wel ingebouwd in de Prestigio.

Met de warmhoudplaat kun je jouw kopjes warm houden of maken. Ook deze miste bij de eerste versie.

Een ander belangrijk verschil is het verwarmingssysteem. Dit is bij de nieuwe versie een dubbel thermoblock, waar dit bij de eerste versie een enkel thermoblock was.

Met een dubbel thermoblock verwarmt het apparaat tegelijk voor koffie en melk. Als je een cappuccino maakt heb je hier dus voordeel aan.

En dat waren de verschillen met de eerste versie La Specialista en de Prestigio. Bekijk hieronder bij welke webwinkel deze het goedkoopste is en klik om de prijs te controleren.

Alles over de DeLonghi La Specialista Maestro

DeLonghi La Specialista Maestro Review!

Met de DeLonghi La Specialista Maestro heb je een topklasse pistonmachine van het merk De’Longhi. Dit is de beste De’Longhi espresso machine van 2021. Maar wat zijn de verschillen met de Prestigio?

Wat maakt dit apparaat érg luxe?

Tussen de EC9335M en de Prestigio verschilde er niet héél erg veel. Maar de Prestigio en Maestro hebben een stuk meer verschillen. Welke precies? Dat vind je hieronder!

Ten eerste is het waterreservoir ook een stukje groter: 2,5 liter in plaats van twee liter. Daarnaast is er een ingebouwde thermometer toegevoegd, waarmee je precies kunt zien hoe warm jouw bakje koffie wordt gezet.

De melk opschuim methode is ook net iets anders. De handmatige stoompijp is vervangen door een automatische. Hierdoor kies je gewoon welke koffie je wilt, en het apparaat doet de rest.

Via het display kies je uit de voorgeprogrammeerde koffiesoorten. Hiervan zijn er 6 al voor je ingesteld. Deze kun je naar wens aanpassen door de variabelen in te stellen naar jouw wens. Denk hierbij aan koffiesterkte, temperatuur en hoeveelheid.

Kortom: je hebt wat betere functies bij deze Maestro variant. Ook is het wat makkelijker koffie zetten door de voorgeprogrammeerde koffiesoorten en de automatische stoompijp. B

Ben je dus beginner en heb je nog weinig ervaring met pistonmachines? Dan is deze De’Longhi La Specialista Maestro een goede aankoop. Voor thuis of voor op kantoor!

Onze Conclusie van de La Specialista review en test

Delonghi la specialista maestro espresso machine ec9665m

Concluderend is de DeLonghi La Specialista een topklasse pistonmachine met twee verschillende versies. Een wat uitgebreider en gebruiksvriendelijker dan de ander.

Voor alle duidelijkheid: de Sage Barista Express heeft een lager prijskaartje (ongeveer € 599,-). Het is een belangrijke concurrent voor de La Specialista. Want de functies van de Prestigio sluiten vrijwel aan op deze Sage.

De La Specialista is niet alleen gericht op espresso. En maakt het mogelijk om bijna alle soorten koffie te maken.

Aangezien het een gecombineerd apparaat is (molen + espressomaker in één body), zal het moeilijk zijn om te upgraden als je bijvoorbeeld besluit om een meer professionele molen te kopen.

Ben je dus een echte koffieliefhebber, kies dan voor een pistonmachine zonder ingebouwde bonenmaler. Maar wil je gewoon thuis of op kantoor lekkere koffie zetten?

Dan is de De’Longhi La Specialista precies wat je zoekt. Zeker als je wat meer waarde hecht aan de kwaliteit van jouw kopje koffie en meer zoekt dan een koffiezetapparaat bonen.

Veelgestelde vragen

Hoe duur is de DeLonghi La Specialista?

Er zijn verschillende versies van de La Specialista. Lees hier in de review de verschillende functies tussen de modellen en bekijk de actuele prijs bij de webwinkels waar deze op dit moment op voorraad zijn.

Wat is nieuw aan de La Specialista?

Er zitten verschillende nieuwe functies op. Bekijk ze hier.

Waar kun je de La Specialista kopen?

Bij een aantal Nederlandse webwinkels, bekijk hier waar.

Is the DeLonghi La Specialista maestro a dual boiler?

Although the DeLonghi La Specialista Maestro does have dual heating systems, you can't prepare espresso and manually steam milk at the same time, which is a little strange.

Why is my DeLonghi La Specialista not grinding beans?

1) The coffee quantity dial may be in the pre ground use coffee setting which will bypass the grinder. This setting is used for tamping only. 2) Please check the My Coffee icon to see if it is flashing. If this is flashing it means the My Coffee program is in programming mode.